Verslag: Eerste elftal A: FC Moorsel - KFC Humbeek 5 - 1

In de match op Moorsel bleek de thuisploeg de sterkste wat betreft organisatie, samenspel en intern coachen. Na 10 minuten konden ze scoren op een corner (1-0). Na 25’ profiteerden ze van balverlies op ons middenveld (2-0).  En even later knalde een bal van hen tegen de paal, maar in de rebound ging hij wel voorbij Geert (3-0). We konden onze doelman overigens niks verwijten.

KFCH had het knap lastig tegen een ploeg die elke actie van ons team afbrak met een ‘professionele fout’. Hoewel het vechten tegen de bierkaai werd, wou KFCH de schade echt wel beperken. Op aangeven van Gauthier deed Dean een poging, maar de trap was te zacht. Een minuut later hield Koen rekening met de imposante gestalte van de thuisdoelman, maar die wist ook raad met lage ballen.   

Na de rust kon de thuisploeg uitlopen tot 5-0. KFCH probeerde wel, maar kwam meestal tekort in snelheid van uitvoering. In de slotminuut schonk Gauthier ons echter nog een deugddoende eerredder, het ultieme bewijs dat KFCH niet bij de pakken was gaan zitten. Bovendien een stunt waarmee wij toch een beetje het laatste woord hadden (90’ 5-1).

Want ook al was het overduidelijk dat Moorsel kan voetballen,
en ook al hebben wij geen probleem met verliezen van een betere ploeg,
toch blijft er een ietwat wrange nasmaak over de manier waarop.
Met veel respect voor alle vrijwillige refs, een officiële, neutrale scheidsrechter had Moorsel ongetwijfeld een groot deel van de match met 10 doen spelen (waarmee ik niet wil zeggen dat wij dan zouden gewonnen zijn).
Bovendien was de persoonlijke mentaliteit van enkele tegenspelers echt pover. Hoe kan men zich in een goed draaiende ploeg en een zegezekere match zo onsportief gedragen?   

 

Volgende week komt Vilvoorde Utd op bezoek! Spelers en supporters op post!

Ann