Verslag: Eerste elftal A: K Eur 90 Kraainem - KFC Humbeek 1 - 2

Eerlijk waar… het kostte vanavond enige moeite om ons gezellige, warme stekje te ruilen voor een wedstrijd die op Kraainem op een winteravond in de vrieskou werd gespeeld. Maar als ons elftal die ijzige kou trotseert en op een glad, glinsterend, bevroren synthetisch veld onze clubkleuren verdedigt, dan verdienen zij onze steun meer dan ooit.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van de verongelukte spelers van Chapecoense begon de match gemoedelijk. KFCH pakte het aan à la Barcelona: het balletje rondspelen en op het juiste moment in actie komen. Heel concreet: in minuut 6 zette Besnik voor en scoorde Senne: 0-1.

Dat het misschien toch niet van een leien dakje zou lopen, konden we afleiden uit verschillende factoren.
- De uittrappen van de thuisdoelman geraakten vlotjes tot in de “gevarenzone”.
- Wijzelf lieten weer kostbare kansen onbenut.
- Thuisploeg Kraainem verplaatste zich net iets behendiger op het steeds gladdere speelveld.
- Bovendien bleek het een ploeg met veel inzet, maar ook met veel temperament.
- En tenslotte werd de match geleid door een vrijwilliger, die het niet slecht deed, maar die niet kon beletten dat de match naar het einde toe ontaardde in een grimmig spektakel.

In de loop van de tweede helft kende hij Kraainem een penalty toe voor een aangeschoten bal. Te licht dus, maar voldoende voor Kraainem om langszij te komen: 1-1. De strafschop aan de overkant was wel terecht. Gauthier werd foutief gestopt en Dean trapte de penalty binnen: +/- 70’ 1-2.

KFCH wou die fel bevochten voorsprong niet meer uit handen geven, en slaagde daar ook in. Wij waarderen dat en zijn vanzelfsprekend blij met de punten.
Maar we hopen stiekem wel dat we niet teveel van dit soort matchen hoeven te zien…

Ann