Verslag: Eerste elftal A: K Sp Tange - KFC Humbeek 1 - 3

Een akker waarvan zowat de helft was omgeploegd… daarmee konden we vandaag het voetbalveld van Tange het best vergelijken. En draai het of keer het hoe je wilt, onafhankelijk van de staat van het veld, ieder die er naartoe gaat, komt terug met een verhaal. Dat was nu niet anders.

Wie mooi voetbal verwachtte, was er bij voorbaat aan voor de moeite. Uiteraard lukte dat niet op zo’n veld. En alsof het zo nog niet moeilijk genoeg was, maakte de ref het er niet beter op. ‘Je moet het hier toch maar willen doen’, beseften wij maar al te goed. Maar zijn onvoorspelbare reacties en de verkeerde beslissingen – haast altijd in het voordeel van Tange - stelden onze spelers extra op de proef. Toen coach Rudi hem beleefd vroeg om correct en consequent te fluiten voor beide ploegen,  was zelfs dat al teveel.

Er bleef dus maar oplossing: spelen op karakter, op fysieke kracht en op wilskracht. Zich niet laten intimideren, en creatief omspringen met de weinige mogelijkheden die het speelveld bood. En dat is  wat onze ploeg deed tot de laatste minuut. Op geen enkel moment gingen ze bij de pakken zitten. Tange slaagde er wel in vlak voor de rust een mooi doelpunt te scoren (1-0), maar slaagde er niet in ons elan te breken. Onze boeren, ze ploegden naarstig voort…  :-)

Met resultaat, ook al onderbrak de ref nagenoeg elke poging van KFCH om richting doel te gaan. Bij een corner lag dat moeilijker, dus toen Maarten L. in de volley de bal in de netten joeg, had de ref daar geen verhaal tegen: 1-1 (65’). En had hij gezien dat Dean 10 minuten later randje buitenspel stond en toch scoorde (77’ 1-2), dan had hem dat wellicht een slapeloze nacht bezorgd. Maar toen Besnik in de 85’ een omhaal van Dean naast de paal het doel in trapte (1-3) was de cirkel rond!

Nog even een kleine opmerking: best mogelijk dat de tijdstippen van de doelpunten niet helemaal kloppen. Niet evident om bij te houden als een ref 12 minuten laat overspelen.

Een dikke proficiat aan iedereen die meewerkte aan dit succes! Respect, jongens!

Ann