Verslag: Eerste elftal A: KCVV Elewijt B - KFC Humbeek 1 - 3

Fel bevochten en verdiende overwinningen… KFCH wordt er een expert in. De laatste drie matchen konden tellen! Net als bij de thuismatch was het voetbal van het hyperactieve Elewijt ook nu moeilijk te omschrijven. Heftig, dat wel, zeker na de openingstreffer van Dean op aangeven van Besnik: 6’ 0-1.

Ook vergelijkbaar met toen was de inbreng van Kristoff. Zoals iemand terecht opmerkte: “Elewijt ligt Kristoff Mermans wel”. Na een fout op Dean kopte hij de vrije trap van Peter resoluut de netten in: 15’ 0-2. En bijna volgde er nog een tweede op een corner.

We hadden ons stilaan kunnen wentelen in een zekere gerustheid… ware het niet dat we moesten rekening houden met de door Elewijt aangeduide ref. KFCH ondervond geleidelijk aan meer tegenstand van de spelleider dan van de thuisploeg.

Niet voor het eerst stelden we met trots vast dat onze ploeg daarop het best mogelijke antwoord  gaf: de situatie correct inschatten, de mogelijkheden overzien en dan gezamenlijk ten strijde trekken. Hoe moeilijk de houding van de ref het hen soms ook maakte, KFCH ging niet op de knieën. Ook niet toen Elewijt scoorde na voorafgaand buitenspel en het doelpunt toch werd goedgekeurd: 75’ 1-2.

Integendeel. Elewijt werd steeds weer afgeblokt voor de middenlijn, en als ze toch richting doel geraakten, dan konden we rekenen op Nick en zijn verdediging. KFCH zorgde via Dean, Yoti, Maarten, Besnik,… voor heel wat meer dreiging en wou absoluut een kers op de taart. Samen bleven ze ervoor gaan tot het einde. Een moegestreden Yoti zorgde in de slotfase nog voor de 1-3 (90’). Game over.

Alle supporters waren blij en opgelucht, maar ondergetekende meer dan wie ook. Drie kussen van spelers en begeleiders én drie (doel)punten vanwege de hele ploeg… het is een prachtig verjaardagscadeau dat me erg veel plezier deed!

Proficiat en dank u wel, jongens!

Ann