Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - FC Kapelle Op Den Bos 1 - 3

“KFCH heeft goed gespeeld.”
Dat was het oordeel van de man die er in de thuismatch tegen Kapelle op den Bos het dichtst bij stond, die er zelfs met de neus bovenop stond: ref Dirk Hermans. En dus gaan wij hem zeker niet tegenspreken.

Bij de aftrap bepaalde supporter Miel Arens het tempo. Hij schonk de bal, waarvoor dank, en zette er meteen vaart achter. :-)
Het ritme werd gretig overgenomen door de beide teams, die gemotiveerd en geprikkeld aan het duel begonnen. We kregen een gelijkopgaande eerste helft te zien met weliswaar schaarse kansen, maar wel twee aan elkaar gewaagde teams.
Op het moment dat Maarten St. echt niet meer verder kon wegens blessure, slaagde KODB er echter in door te breken en te scoren. Doodjammer, vooral omdat dat op slechts enkele minuten van de pauze gebeurde (+/- 40’ 0-1).

Hun tweede doelpunt was een mooi uitgespeelde kans (+/- 55’ 0-2). Een kaakslag voor KFCH dat zichzelf terug bij elkaar moest rapen. Gelegenheidssupporter Tars kreeg al bijna spijt dat hij zijn studieboeken even wat rust had gegund, maar kreeg nog een behoorlijke portie spektakel te zien.

De onverbiddelijke Kapelse doelman, de indrukwekkende “Petit pont” van Hannes en de verschillende net-niet-doelpunten van KFCH, die ons op het moment zelf deden ineen krimpen van spijt, maar die tegelijk aantoonden dat KFCH op verbluffende wijze was overeind gekrabbeld en het de leider in het klassement verdomd lastig maakte. Ook na de penalty die KODB tot de 0-3 bracht (+/- 75’).
Wie dacht dat KFCH er dan helemaal de brui aan zou geven, keek verbaasd op. Want met een snelle counter veegde Valentin resoluut de povere nul van het scorebord: 77’ 1-3. Er volgde een slotkwartier waarin ons elftal respect afdwong.  

Als we het vergelijken met die allereerste seizoensmatch op Kapelle, dan is er slechts een klein verschil wat betreft de uitslag (toen 3-0, nu 1-3). Maar qua weerbaarheid en mentaliteit is er wel degelijk een verschil! Knap, jongens!

Ann