Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - K Eur 90 Kraainem 4 - 3

De wedstrijd van volgende week tegen Wezenbeek gaat niet door wegens algemeen forfait van de tegenstrever. Dus sloot KFCH vandaag het seizoen af met een thuismatch tegen Kraainem. Die ploeg staat laatst in het klassement, dus punten pakken mocht eigenlijk geen probleem zijn.

Hoewel we het grimmige, bitsige matcheinde van de heenwedstrijd niet vergeten waren, begon ons elftal met een propere lei. KFCH ging vlot uit de startblokken. Na een tiental minuten spelen leverde de combinatie Maarten L -> Yoti -> Valentin ons de openingstreffer op: +/- 10’ 1-0. Nadien maakten we het onszelf moeilijk. Treffers bleven uit en er werd te weinig gevoetbald. Supporter Miel las mijn gedachten: “Er wordt veel teveel gelopen met de bal”. KFCH dommelde in en liet zich tot onze spijt wegglijden tot het niveau van Kraainem. Dat kwam ons duur te staan: +/-38’ 1-1 en +/- 44’ 1-2.

En het kon nog erger… De tweede helft was amper begonnen of we keken tegen een 1-3 (+/- 47’) achterstand aan. Gingen we het seizoen nu echt zo in mineur eindigen? Verslagenheid alom bij de supporters… maar gelukkig niet bij de spelers.

Eindelijk kwam bij hen het besef dat we toch niet van zo een ploeg wilden verliezen. Net als in de heenmatch werd de wedstrijd geleid door een Kraainemse vrijwilliger. De man deed het zeker niet slecht, maar wist wellicht heel goed waarom hij wou fluiten. Hij kende de aanstellers, ego’s en driftkikkers binnen zijn ploeg waarschijnlijk maar al te goed.

KFCH wou zich niet laten vernederen en trok de enige juiste kaart: die van het voetbal. Onze ploeg tilde zichzelf – eindelijk! - uit boven de povere inbreng van de tegenstrever, vastbesloten om de achterstand om te buigen. De klok tikte naarstig voort en dus moest er gewerkt worden. Hard gewerkt. En dat gebeurde ook. Met resultaat. Op aangeven van Valentin scoorde Dean de 2-3, en Yoti zette Valentin aan tot de 3-3.

In de slotfase leidde hands van Kraainem tot een strafschop voor KFCH. Een correcte maar ook moedige beslissing van de ref. Zelden stapte er iemand zo resoluut richting penaltystip als doelman Nick. De spanning was om te snijden. Kijken of niet? Hannes liever niet, Roel zeker wel. Nick trapte de bal voortreffelijk binnen (+/- 89 4-3) en deed het plaatje eindelijk kloppen: 3 punten voor KFCH!

En dus konden trainers, begeleiders en spelers samen ontspannen terugblikken op een boeiend seizoen…  Soms is voetbal echt een feest!

Ann