Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - KCVV Elewijt B 4 - 1

Voor de thuismatch tegen Elewijt moest KFCH eens te meer op zoek naar een bereidwillige ref. Gelukkig konden ze aankloppen bij Dirk Hermans, synoniem voor een correcte aanpak en voor weloverwogen beslissingen. Hij had al een match in de benen die dag, dus een woord van dank is zeker terecht.

Voor de wedstrijd nam de ref een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Jeanne, moeder en grootmoeder van Jos en Ronny De Sterck. KFCH biedt hen ook langs deze weg hun medeleven aan.

Wie dacht dat de match tegen Elewijt voor KFCH ‘een makkie’ was na de prestatie van vorige week, had buiten de verrassingen van ons elftal gerekend. Ze hebben af en toe een alarmsignaal nodig vooraleer ze echt voluit gaan.

Aan kansen was er nochtans geen gebrek. In extremis haalden de bezoekers twee ballen van de lijn, maar bij een vrije trap van Maarten L. lukte het wel. Via Peter kwam de bal bij Dean terecht die ons met een kopbal op voorsprong bracht: 30’ 1-0. 
Nick behoedde ons met een mooie duikvlucht van een gelijkmaker, maar kon nadien niet beletten dat Elewijt toch langszij kwam. In de tribune zagen we van ver gebeuren wat onze spelers op het veld blijkbaar ontging. Elewijt was geprikkeld door de achterstand en reageerde sneller op de bal. Gevolg: 43’ 1-1

Met diezelfde gretigheid gaf Elewijt KFCH ook na de pauze af en toe het nakijken. Net toen het onbegrip bij onze supporters begon te groeien, stak ons roodwitte team een tandje bij. In overleg met zijn collega-verdedigers rukte zelfs Tars zich een paar keer los uit de verdediging om meer druk te gaan zetten. 
Een paar kansen mislukten, maar de combinatie Dean -> Yoti -> Hannes was wel succesvol (80’ 2-1). Dit was echt wat KFCH nodig had. 
De vreugde om de voorsprong was amper geluwd of we konden terug juichen want ook het samenspel van Gauthier -> Valentin -> Dean leverde een doelpunt op (82’ 3-1). 
Op de valreep werd er nog een kers op de taart gezet. Een vrije trap van Peter kwam via Hannes bij de scorende Kristoff Mermans terecht: 89’ 4-1 !!!

KFCH, sterk in eigen huis! 
Maar zaterdagavond gaan jullie op Tervuren-Duisburg tonen dat het op verplaatsing ook lukt, hé jongens!

Veel succes… en nogmaals proficiat!
Ann