Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - KFC Eppegem B 3 - 2

Met pretoogjes en duidelijk in zijn nopjes maakte coach Rudi ons na de wedstrijd tegen Eppegem B attent op wat hij ‘een unicum voor KFCH in het huidige seizoen’ noemde. En gelijk heeft hij! Zijn ploeg maakte vandaag komaf met de opeenvolgende reeks van overwinning – gelijkspel – overwinning – gelijkspel - …. Voor de sleur er kon insluipen realiseerde ons elftal twee gewonnen matchen op rij. :-)

Bij KFCH bleef doelman Nick uit voorzorg aan de kant. Sascha vatte post onder de lat en bleek een waardige vervanger. Onze ploeg begon meteen efficiënt aan de wedstrijd. Yoti wist raad met een moeilijke bal, stuurde die via Dean door naar Maarten L. Iedereen was goed gevolgd, alles gebeurde in één tijd en ons eerste doelpunt stond op het scorebord: 5’ 1-0.

Nadien volgde een paar fraaie pogingen en mislukte kansen. Altijd een gevaarlijke fase in de match want KFCH lijkt dan achteraf wat gelaten en minder begeesterd. Eppegem greep zijn kans en trapte zuiver binnen. Sascha stond machteloos ( 25’ 1-1).

KFCH werd nonchalanter. Zo moest er onder meer een paar keer voor buitenspel gefloten worden. Eppegem werkte zich meer in de wedstrijd. Met veel enthousiasme en vooral veel decibels gaven Niels en Dennis alle spelers een persoonlijke, muzikale aanmoediging. Onvermoeibaar hebben ze getracht om samen met hun entourage het tempo op de grasmat op te drijven.

Na de pauze had dat het gewenste effect. De tweede helft was amper op gang gefloten toen Gauthier zich in een snelle run op doel lanceerde. De bezoekende doelman maakte een fout op hem, en Maarten L. zette de penalty met overtuiging om in een doelpunt: 46’ 2-1.

De beperkte voorsprong was echter nog niet geruststellend want ook Eppegem aasde op doelpunten. Gelukkig bracht een vrije trap van Dean enige rust. De keeper van Eppegem kon in de verwarring voor zijn doel de bal wegtikken, maar Wout slaagde er van bijna op de achterlijn in om de bal scherp binnen te trappen: +/- 70’ 3-1.

Zoals reeds eerder vermeld bleek Eppegem geen lammetje voor de slachtbank. Met veel doorzetting realiseerden ze in de slotminuten hun tweede treffer (+/- 88' 3-2). Maar de punten, die bleven in Humbeek !!!

Proficiat, KFCH !!!

 

Verslag: Ann Binst