Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - KFC Peutie 2 - 1

Bij de rust in de thuismatch tegen Peutie had supporter Eric het hele gebeuren al goed ingeschat. “Vorige week speelden we een goede wedstrijd op Vossem, maar kwamen we niet verder dan een gelijkspel. Vandaag stelt het kwalitatief allemaal niet zoveel voor, maar ziet het ernaar uit dat we wel gaan winnen”.

Peutie bleek een nogal brute ploeg, die voetballend niet zoveel indruk maakte, maar er toch in slaagde om onze organisatie een paar keer behoorlijk door elkaar te halen. De wedstrijd verliep af en toe chaotisch, en ref Dirk Hermans moest regelmatig ingrijpen.

De bezoekers zorgden voor het meeste gevaar, maar het ontbrak hen aan efficiëntie. Voor één keer hadden we de voetbalwet over gemiste kansen aan onze kant. De cruciale doelpunten van KFCH waren perfect getimed. Sam speelde Gauthier aan, die zich behendig via de flank naar het doel haastte en tekende voor de 1-0 (40’). Twee minuten later spurtte Dean door het middenveld richting doel, maar hij werd op de hiel getrapt. Maarten L. trapte de penalty keurig binnen: 2-0 (42’).

In de slotminuut voor de rust vond Peutie het kader wel, maar toen konden we rekenen op onze doelman Nick. 
Na de pauze stuurde coach Rudi aan op een derde doelpunt. De trap van Sam zou mooi de winkelhaak ingegaan zijn als de bezoekende doelman niet met een erg alerte save tussenkwam.
Peutie gaf niet op en bleef druk zetten. Eén keer slaagden ze erin Nick te verschalken (72’ 2-1). Ze bleven onze achterhoede regelmatig op de proef stellen; Nick kreeg weinig rust, en Wout moest zelfs languit gaan. Een knal van Zarko spatte uiteen op de winkelhaak. En op de valreep zorgde Nick er met een knappe redding voor dat ons elftal de drie punten kon behouden!

We geven grif toe dat deze match in de slotfase nog alle kanten op kon. De inhaalbeweging van Peutie kon tellen. Maar vandaag stond het geluk aan de kant van KFCH. Een leuke compensatie voor al de keren dat het anders is geweest!

Proficiat, jongens!
Ann