Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - KV Tervuren-Duisburg 1 - 0

De thuismatch tegen Tervuren – Duisburg stond in een gunstig teken. Clubmensen in hart en nieren, Gust en Nicole, schonken de matchbal – waarvoor oprechte dank ! - en dus was winnen de enige optie voor KFCH.

Maar dat was toch niet zo simpel. Ons elftal speelde samen zoveel kansen bij elkaar dat we ze haast ‘Koningen der Kansen’ konden noemen. Alleen had ik ze veel liever ‘Heersers in efficiëntie’ genoemd. En dat was alles behalve het geval.

Het liep vandaag tegen Tervuren niet zo vlot als de voorbije weken. De bezoekers hanteerden zo graag de lange bal, dat zelfs hun coach hen aanmaande om daar van af te stappen. Nochtans geraakten ze zo meer dan eens in onze gevarenzone en voor het doel van Nick.   

Gelukkig stelde KFCH ons vlak voor de pauze een beetje gerust. Peter stuurde een verzorgd gespeelde bal richting Dean, die voor de afwerking werd bijgestaan door Maarten L.: 44’ 1-0. Voor de prijs voor het mooiste doelpunt komt de treffer niet in aanmerking, voor die van timing en belang wel.

In de tweede helft speelden beide doelmannen zich in de kijker. KFCH had nog steeds moeite met kadreren, maar de keren dat ons dat wel lukte, kwam de bezoekende keeper gevat tussen. Gelukkig kon onze eigen goalie Nick er - dankzij een paar knappe reddingen en met de hulp van zijn ‘opruimploeg’ -  voor zorgen dat Tervuren nooit langszij kon komen.
 

Wat onthouden we van vandaag?

-          De matchbal van Nicole en Gust zorgde voor de verhoopte overwinning.

-          De 3 verworven punten leveren ons een fraaie 12 op 12  op.

-          Hoe graag we ook willen, we kunnen niet elke week hetzelfde niveau halen.

-          Het was tof dat de gekwetste Maarten S., Tars, Hannes, Roel, Senne, Nathan en Valentin, samen met Dimi, hun ploegmaats kwamen aanmoedigen.

-          De door de KBVB aangeduide ref is gekomen en leidde de wedstrijd heel behoorlijk!

-          De hamburgers na de match gingen vlot naar binnen en hebben onze spelers ongetwijfeld terug op krachten gebracht voor de volgende wedstrijd!

 

 Proficiat aan spelers en trainers… en tot volgende week, jongens!

 

Ann