Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - Tempo Overijse B 1 - 3

 

Een aangeduide ref die niet komt opdagen… het went nooit. Telkens weer zorgt zo’n situatie voor een wrang gevoel én voor een hele organisatorische rompslomp. Gelukkig was reservespeler Othman bereid om de wedstrijd te leiden. Een welgemeende ‘Dank u, Othman’ is hier zeker op zijn plaats.

Ondergetekende voelde een zekere argwaan voor de thuismatch tegen Tempo Overijse. De avond voordien had hun A-ploeg immers nog tegen KSC Grimbergen gespeeld (in wat voorheen 4e klasse heette), en vandaag speelde hun B-ploeg tegen 4e provincialer KFCH... Een Overijse-aanhanger stelde ons echter gerust. Het systeem laat blijkbaar niet toe dat A-spelers meespelen in de B-ploeg.

Overijse bleek een degelijke ploeg die niet voor niks ‘Tempo’ vóór zijn naam heeft. Hun manier van spelen prikkelde ons elftal, en naarmate de match vorderde, werd het aandeel van KFCH groter. TO opende de score na een tiental minuten (0-1). Op aangeven van Hannes kon Maarten Steylemans KFCH met werkelijk een prachtdoelpunt langszij brengen: 19’ 1-1. Wat een treffer! En wat een stimulans naar de ploeg toe!

Na een foutje van KFCH kende Othman TO terecht een penalty toe. De bal knalde echter tegen de deklat. TO, dat aanvankelijk haast voortdurend in balbezit was, ondervond steeds meer weerwerk van ons elftal. Beide teams trokken met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na de pauze kon TO echter terug op voorsprong komen via een vrije trap (53’ 1-2). Lange tijd beletten de deklat, de verdediging en keeper Nick hen om verder uit te lopen, maar in de slotminuten (87’) werd het toch nog 1-3. Dat betekent niet dat KFCH niet meer in het stuk voorkwam. We hebben aanvallen gezien die we hadden moeten filmen om te tonen tot welk voetbal KFCH in staat is. Maar misschien was dat filmen niet eens nodig. We rekenen er gewoon op dat ons team het verzorgde, constructieve samenspel in de komende matchen gewoon overdoet.
Succes, jongens!
Ann