Verslag: Eerste elftal A: KFC Humbeek - V Hofstade 1 - 1

In de heenronde moesten we op Hofstade een 4-0 nederlaag slikken. Eerlijk gezegd, die is bij de supporters nooit echt goed verteerd geraakt. Vandaag had KFCH kans op een rechtzetting, en de houding van de spelers gaf aan dat ze die kans ook wilden grijpen. Binnen het kwartier kwamen we tot drie keer toe heel dicht bij een doelpunt, maar moesten we toegeven dat scoren moeilijk blijft. Hofstade daarentegen bleek efficiënter. Een snelle doorbraak bracht hen op voorsprong: 21’ 0-1

Vooral na de rust kwam KFCH voetballend beter uit de verf dan de bezoekers. In fases waarin de bal snel, verzorgd en doordacht werd doorgespeeld aan een ploegmaat kwam de sterkte van ons team duidelijk tot uiting. Jammer dat er soms weer te lang gewacht werd om de bal door te tikken, met vermijdbaar balverlies als gevolg.

KFCH deed er alles aan om zich uit de achtervolging te bevrijden. De gelijkmaker kwam eerst heel dichtbij via een kopbal van Valentin, maar de bezoekende doelman redde knap. Nadien deed ook Dean een poging, maar hij besloot op de keeper. Uiteindelijk zorgde Roel in de 75’ voor de gehoopte, verwachte, verlossende, verdiende 1-1!

Beide teams trachtten nog de volle buit binnen te halen, maar deelden uiteindelijk netjes de punten. En ook al had KFCH kunnen winnen, een 1-1 gelijkspel als antwoord op een 4-0 nederlaag is volgens ondergetekende echt wel iets om trots op te zijn!

Ann