Verslag: Eerste elftal A: KV Tervuren-Duisburg - KFC Humbeek 2 - 2

“Met deze uitslag kan ik gerust leven.” Zo verwoordde medesupporter Nicole gevat de gedachte van wellicht elke KFCH-fan. En misschien zelfs ook van de Duisburgaanhangers.

De eerste helft liet immers vermoeden dat we de volle buit konden pakken in de Tervurense deelgemeente. Op het kleine, synthetische veld van de thuisploeg werd de bal aan een hoog tempo rondgespeeld. KFCH begon sterk aan de wedstrijd, en na een kwartier spelen opende Koen op aangeven van Besnik de score met een kopbal: 15’ 0-1. De thuisploeg liet ons echter niet verder uitlopen, en maakte gelijk op een stilstaande fase: 19’ 1-1.

Onmiddellijk erna maakte de Duisburgse verdediging een ‘sandwichfout’. Via een penalty bracht Dean ons terug op voorsprong: 20’ 1-2. Wat verwarring voor het doel van Nick en enkele snelle doorbraken van Duisburg zorgden voor spannende momenten. We zagen hoe een erg dynamisch KFCH zijn mannetje stond, maar snakten toch steeds meer naar de verlossende 1-3.

Na de pauze hield Duisburg KFCH meer onder de knoet. KFCH kwam moeilijker los van eigen doel, en moest alles in de strijd gooien. De gelijkmaker van het niet aflatende Duisburg (70’ 2-2) was geen verrassing. Volgens omstanders was er handspel mee gemoeid. Maar de ref zag het niet. En ondergetekende ook niet.

Omdat onze ploeg frisse krachten en een nieuwe impuls kon gebruiken, bracht coach Rudi Maarten L. en Gauthier in het spel. Met succes. Elke KFCH’er was bereid om nog eens diep te gaan, haalde het onderste uit de kan, en samen rondden ze de match af met een fraai slotspektakel, inclusief collectief bijeen gespeelde kansen. Een Duisburgsupporter merkte na afloop heel terecht op dat de wedstrijd spannend is gebleven tot het einde.

Eindscore: 2-2. Gedeelde punten dus. Die ons terug naadloos bij mijn openingszin brengen!

Volgende week spelen we tegen Weerde, jongens! Thuis! ;-) Veel succes! :-)
Ann