Verslag: Eerste elftal A: OHR Huldenberg B - KFC Humbeek 3 - 4

De spelers van KFC Humbeek weten perfect hoe ze hun coach Rudi het best kunnen steunen in moeilijke tijden. Dat bewezen ze vandaag door te gaan winnen op het veld van het snelle en goed voetballende Huldenberg.

Ondanks de ontelbare duwen en elleboogstoten die onze jongens moesten incasseren, weken ze niet af van hun missie: 3 punten als hart onder de riem voor Rudi.

En daar hebben ze hard voor moeten werken. De kilometerteller van elke speler draaide op volle toeren. Verdedigers steunden de aanvallers, voorhoede ging helpen als dat achteraan nodig bleek. En keeper Nick moest zich van het allereerste begin bewijzen of de match startte direct met een achterstand voor KFCH.
De samenstelling van de ploeg wijzigt de laatste maand noodgedwongen wekelijks, maar ook daar speelt KFCH al enkele weken behendig op in. Je hoort het zo vaak zeggen in interviews van topclubs: “Wij gaan uit van onze eigen sterkte.” Wel, KFCH doet dat ook. Maakt niet uit wie er speelt.

Van cadeaus was ook nu geen sprake. Elke aanval, poging, kans, verdedigende tussenkomst,… was een verdienste, een prestatie.

Na 20’ slaagde Huldenberg erin de score te openen met een fraai schot, keurig in de winkelhaak: 20’ 1-0. Even later besloot Yoti op de keeper en stopte de thuisdoelman een trap van Valentin. Dean trapte wel binnen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Spijtig, ja, maar vooral… KFCH deed wel degelijk mee! Dat besefte Huldenberg pas goed toen Dean op slag van rust de gelijkmaker scoorde: 45’ 1-1.

Na de pauze maakte de ploeg het de verslaggeefster gemakkelijk: Valentin scoorde toen alle Humbeekse doelpunten. De eerste kwam er op aangeven van Dean: 55’ 1-2. De tweede kwam er vijf minuten later. Hoewel er bij een corner 9 Huldenbergspelers voor hun doel stonden, slaagde Valentin er toch in de bal binnen te koppen: 65’ 1-3. Helemaal mooi werd het bij een vrije trap. Valentin kon in de rebound een poging van Dean wel in de netten jagen: 70’ 1-4.

Ons elftal had hard gevochten voor dit resultaat, en dat was niet in hun koude kleren gekropen. Maar pas in de allerlaatste minuten van de match slaagde Huldenberg erin om dichterbij te komen: 89’ 2-4 en 90’ 3-4. Maar KFCH kloppen, dat is hen niet gelukt. De punten moesten en zouden naar Rudi gaan.

En Rudi, we zullen altijd blijven beseffen hoe relatief een spelletje voetbal is naast het verlies van iemand die je erg dierbaar is. Maar als ons team er vandaag in geslaagd is om je het leed heel even te laten vergeten, dan is dat toch een schitterende prestatie van hen, hé…

Ann