Verslag: Eerste elftal A: Tempo Overijse B - KFC Humbeek 10 - 0

TEMPO OVERIJSE B - KFC HUMBEEK (05/03/2017)
Verslaggever: Stef Van Litsenborgh

Zondag 05 maart 2017, omstreeks 14:20 uur, en verslaggever maakt zich rustig klaar om te vertrekken naar de wekelijkse match van onze Humbeekse boys en deze zondag was het tegen de fiere leider in onze reeks, Tempo Overijse B.

Indien ik aan verslaggeefster Ann niet had beloofd om vandaag als interim-verslaggever op te treden dan had ik, eerlijk gezegd, misschien wel overwogen om niet naar de match te gaan. 
Want geef nu toe, de weersomstandigheden gaven zeker geen goed vooruitzicht om droog te blijven en om lekker warm te kunnen genieten van een pot(je) voetbal.
Het KMI voorspelde: "zwaarbewolkt - check - een regenzone - check - maxima tussen de 4 en de 9 graden - check - veel wind - check - met rukwinden tot 70 km/u - check - 
Wanneer wij aankomen in Overijse aan het synthetisch veld, gelegen langs een kleine doodlopende baan, verstopt tussen de E411 en de Overijse-se bossen en velden, eigenlijk midden in den blèd, stellen wij het volgende vast: 
"temperatuur ter plaatse van 6° Celsius (wat overeenkomt met 42° Fahrenheit: klinkt veel beter, maar is zeker even koud ), 
windsnelheid van ongeveer 30 km/uur, windstoten van veel meer, neerslagkans van 83% en een luchtvochtigheid van 87%. 
Dat de voorspellingen van het KMI deze keer zeer juist waren kan Pascal zijn stuk gevlogen paraplu getuigen, evenals mijn tot op mijn bloot vel natgeregende broekspijpen van mijn propere jeansbroek. 
En ik kan jullie met zekerheid zeggen dat het helemaal niet gemakkelijk was om met de wind die onder mijn paraplu - die ik dan ook met alle macht in de hand moest houden - speelde, een hand vrij te maken om met een balpen - die duidelijk ook last had
van het vocht - mijn verslag te noteren op een klein papiertje. Gelukkig moest ik niet al te veel spannende fases noteren.

Het begon voor mezelf al in mineur, want toen ik al fluitend om zelf ook wat wind te maken, toekwam aan het veld omstreeks 14:50 uur, bleek de match reeds bezig te zijn. Ik vroeg of de (gelegenheids)scheidrechter "gejaagd was door de wind", maar onze supporters bevestigden mij heel ontdaan dat de match gepland was om 14:30 uur en dus reeds 20 minuten bezig was. 
Ik hield mij van den domme - wat op zich niet zo moeilijk is - en reageerde verontwaardigd. Nicole zegde dat het zelfs in de gazet had gestaan dat de match vandaag om 14:30uur begon en daar had ik natuurlijk niet van terug. De gazet heeft altijd gelijk, en Nicole ook (denk ik).
Ik vroeg of ik wat gemist had en dan kwam er een kleine discussie op gang. Den ene zei 1 - 0, den andere beweerde 0 - 0 , maar toen Nicole mij aankeek en zei 1 - 0, dan wist ik het zeker: dàt was de juiste stand, alleen dat stond nog niet in de gazet.
Ik had dus niet alleen een goal gemist (dju toch), maar ook een aantal windvlagen en 20 minuten striemende regen (oef).
Ik zocht ergens een plaatsje naast het veld om mijn paraplu in bedwang te kunnen houden en ik stond nog maar net stil, of daar moest ik reeds mijn papiertje uit mijn jaszak halen: 14:55 uur en 2-0, een zeer mooi afstandsschot laag over de grond en onderaan rechts in de goal, buiten het bereik van onze goalie.

Onze boys namen de moed opnieuw in beide handen en wilden ten strijde trekken maar eigenlijk was er geen beginnen aan. 
Tempo Overijse zat hoog op de bal, liet ons jongens geen seconde ruimte om de bal aan te pakken, te combineren, na te denken wat we ermee zouden (kunnen) doen, ...
Zij waren hun naam dus meer dan waardig "TEMPO".

Bij het fluitsignaal van half-wedstijd, stond het dan al 4 - 0 en we konden er eigenlijk zelf niet eens aan doen. 
Die mannen combineerden snel en accuraat dat het een lieve lust was en wij konden enkel nederig toekijken naar het prachtige spel van de tegenstander.
Snel naar de kantine om iets warms te drinken en onze broekspijpen wat te laten drogen, even naar de andere supporters knikken zo van " 't is hier precies nog niet gedaan " en toen was het al tijd voor de 2de helft.

En deze keer was ik op tijd:de kantine grenst namelijk aan het veld en het was een zeer korte verplaatsing.
Voor de rest van de match kunnen we kort tot zeer kort zijn en heb ik dus - weliswaar met steun van de coach - beslist om voor de volledigheid enkel nog de eindscore mee te geven : 10 - 0.

Hopelijk was het na de wedstrijd een zalige warme douche en dat is dan zowat het enige dat jullie van vandaag moeten onthouden.
Kleine bemerking is nog wel dat de 1ste goal van Tempo waarschijnlijk door hun speler met de hand werd gemaakt, maar als Maradonna dat in zijn tijd heeft mogen doen dan hebben wij waarschijnlijk ook geen recht van spreken. 
En een 2de opmerking is dat ons, net na de 3 - 0, een strafschop werd onthouden na een fout op Yoti die een slag in de nek had gekregen in de 16 van Tempo. 
Dus hadden we mogelijk met 1 goaltje minder verloren en hadden we zelfs mogelijks een doelpunt kunnen maken.

Onze jongens hebben hun best gedaan en een verdienstelijke poging ondernomen om het de leider moeilijk te maken, maar na het zien van de match kan ik enkel stellen dat Tempo Overijse B - ik snap echt niet waar die mannen die B vandaan halen, wat moet die A dan zijn - verdiend aan de leiding staat in onze reeks en het zeer zeker ook heel goed zouden doen in de 3de provinciale.

Maar boys, we hebben vandaag geleerd dat het helemaal geen schande is wanneer je het hoofd moet buigen, maar vanaf volgende week ben ik er zeker van dat we weer met het hoofd rechtop gaan voetballen. We gaan er met z'n allen - ook de supporters - weer eens stevig invliegen en de mannen van Vossem zullen het volgende zondag geweten hebben dat Humbeek er weer volop staat. We gaan ze inblikken, daar moogde zeker van zijn.

Ge ziet het hé, ik had beloofd dat het verslag "KORT" zou zijn.

 

 

(Met dank aan Marc Vermeire voor de bijhorende foto)