Verslag: Eerste elftal A: Vilvoorde Utd - KFC Humbeek 0 - 5

KFCH nam het vandaag op tegen Vilvoorde United in een avondmatch. Omwille van de indrukwekkende werken aan de thuisbasis van de tegenstrever (sportcomplex Machelen) was het even zoeken naar het speelveld, maar van zodra we ons elftal zagen opwarmen, wisten we dat ze er zin in hadden.

Onze ploeg begon scherp aan de wedstrijd en had exact 2 minuten nodig voor een eerste doelpunt. Wout kopte een vrije trap van Dean resoluut in de netten: 2’ 0-1. Ons team liet het balletje vlot over het synthetische grasveld glijden, en een tweede treffer volgde al snel. Koen speelde de bal afgemeten door aan Yoti die hem met overtuiging naast de keeper binnen schoot: 6’ 0-2.

Nadien ging KFCH wat meer op zijn lauweren rusten. De bal werd nog steeds rondgespeeld, maar Vilvoorde kwam meer opzetten. Enkele snelle Vilvoordespelers geraakten behendig het veld over, gelukkig zonder echt gevaarlijk te zijn. KFCH besefte gaandeweg wel dat er meer uit die wedstrijd te halen was, en er werd terug naar een hogere snelheid overgeschakeld. Alles stond in het teken van combineren… en ook wel van scoren  :-)  . Na een halfuur spelen gaven Dean en Wout een bisnummer van de openingstreffer: Dean vrije trap, Wout kopbal, ref noteert. Deze keer: 30’ 0-3.

Omdat de thuisploeg er bleef in geloven  –  respect daarvoor ! -  bleef het een echte wedstrijd. Dankzij de leuke acties van onze eigen spelers slaagden we erin om de gure noordenwind af en toe even te negeren. Zalig dat ook zij er - zo dicht bij het seizoenseinde en los van alle toekomstplannen - samen voor gingen!

Na de rust kregen we nog een paar schoolvoorbeelden van efficiënt samenspel. Koen speelde de bal door naar Maarten L. Hij speelde op zijn beurt Valentin aan, die tekende voor de 0-4 (58’). Maar we konden het ook anders. De Vilvoordse doelman loste een cornerbal van Dean. Sam reageerde alert en doeltreffend, en legde de eindstand vast: 83’ 0-5.

Medesupporter Marc had er graag nog een goaltje bij gehad, kwestie dat het niet op een forfaitscore zou lijken  ;-) , maar nam net als de andere supporters meer dan genoegen met dit resultaat! 

Beste spelers, jullie hebben de supporters een leuke voetbalavond bezorgd. Dank je wel daarvoor!

Ann

(Met dank aan Marc Vermeire voor de foto)