Verslag: Eerste elftal A: VK Weerde - KFC Humbeek 4 - 1

Niet onderliggen en toch met zware cijfers verliezen… altijd jammer en net datgene wat KFCH overkwam op Weerde.

Ik vrees dat KFCH de redenen grotendeels bij zichzelf moet zoeken. Er werd hard gewerkt, dat staat buiten kijf. Maar enkele spelers lieten zich te gemakkelijk van de bal zetten, anderen trapten hem te vaak ondoordacht in ‘groene’ voeten en sommigen wisten - ondanks de aanwijzingen van coach Jens - niet goed raad met de stevige, zelfzekere thuisploeg. Het gevolg was een dynamische, maar tegelijk ook wat Tars terecht een inspiratieloze wedstrijd noemde.

Nochtans opende Yoti op aangeven van Gauthier de score (9’ 0-1). Samen met de vrije trap van Maarten L in de openingsfase en de nipt-naast-trap van Gauthier had het na 10 speelminuten 0-3 kunnen staan.

Weerde had meer tijd nodig, maar boekte ook meer succes. Vijf minuten voor de pauze maakten ze gelijk, vlak voor de rust kwamen ze op voorsprong (40’ 1-1 en 44’ 2-1). Na de koffie stelden ze met de 3-1 (60’) en 4-1 (80’) de veerkracht van KFCH op de proef. KFCH krabbelde telkens overeind, maar wist al bij al ook wel dat er gaandeweg nog weinig te redden viel.

Match gespeeld, bladzijde omgedraaid en nu focussen op volgende week.

Veel succes, jongens!

Ann